В групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно! е споделена снимка,

...
В групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно! е споделена снимка,
Коментари Харесай

България в една снимка: До този контейнер видях най-тъжното нещо!

В групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно! е споделена фотография, която зая часове натрупа доста мнения и споделяния. 



Това е фотография на Георги Марков, който написа: 

Вървейки по ул. Капитан Мамарчев довечера в Силистра пред блок 16Б се натъкнах на панорама, която разсъни много страсти в мен.

До контейнера за отпадък бяха изхвърлени 6 от 9 тома от поредицата " ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ " издадена през далечната 1987 година от Българска академия на науките - Българска академия на науките. До колкото знам това е научно издание, което обгръща историята на България и българските земи от древността до наши дни, а основаването и е обвързвано с честването на 1300-та годишнина на България.

Ако би трябвало да съм почтен подминах, направих 10 крачки и си споделих, че това не може да бъде действително. Върнах се. Кой по дяволите може да му мине през акъла да изхвърли тези книги? Изобщо каквито и да е книги?!... СРАМ! УЖАС!

Веднага се сетих за учителката ми по история Margarita Aleksandrova, която ми преподаваше в гимназията, въпреки и да не ми пишеше високи оценки още я помня. Оказа се че и имам телефона, звъннах и се разбрахме на следващия ден да занеса книгите в ПМГ " Св. Климент Охридски " и те да станат част от библиотеката на учебното заведение.

Направих информация в интернет и останах сюрпризиран, че поредицата се продава в разнообразни уеб сайтове на стойност от 500 до 1000 лева

ДО СТАРИЯ СОБСТВЕНИК:

Уважаеми господин / госпожо, 
Сигурен съм, че този пост ще доближи до Вас и желая да знаете, че действието Ви е позор, както за Вас, по този начин и за всички нас, като народ. Работата ми е обвързвана с издаване на вестник и макар, че не съм публицист знам, че който каквото и да приказва - Написаното остава! Тези книги са всичко друго, само че не и отпадък.

За да не ставам прост ще завърша с една настояща мисъл на Джордж Сантаяна: " Народ, който не помни историята си, е жертван да я повтори! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР